Alkemy S.p.A kupio udeo u Design Group Italia!

SVET – Alkemy S.p.A, jedna od vodećih italijanskih kompanija u oblasti inovacija poslovnog modela velikih i srednjih kompanija, najavio je u julu ove godine ulazak u akcionarski kapital Design Group Italia (DGI), međunarodno akreditovane konsultantske kompanije za inovacije i dizajn, koja ima preko 50 godina iskustva i kancelarije u Milanu, Reikjaviku, Njujorku i Palo Alto.

Transakcija predviđa početnih 20% udela u 2019. i sticanje, u periodu od 4 godine, 100% osnovnog kapitala DGI-a, odnosno dodatnih 31% u 2021. godini i ostalih 49% u 2023. godini.

„Akvizicija DGI ima izuzetno strateško značenje i deo je Alkemijevog plana da aktivira inovacije i procese promena kompanija-klijenata kroz sve kanale interakcije i kroz sve elemente ponude, bilo da su u pitanju usluge ili fizički proizvodi“, rekao je Duccio Vitali, Chief Executive Officer u Alkemy S.p.A. i dodao: „Iskustvo koje je razvio DGI u primeni strateških dizajnerskih rešenja koja kombinuju dizajnersko razmišljanje sa upravljanjem projekata prilagođenim klijentima, zajedno sa multidisciplinarnim pristupom – sve to savršeno se uklapa u Alkemijevu kulturu. Srž obe kompanije je njihova jedinstvena sposobnost razumevanja ljudi, kompanija, problema i situacija, što dovodi do stvaranja inovativnih rešenja i stvarnih promena za suočavanje sa sve složenijim izazovima.“

Više informacija o ovoj akviziciji pročitajte ovde.

Alkemy S.p.A kupio je u julu 2018. godine i 51% udela beogradske agencije Kreativa New Formula, koja od prošle godine posluje kao „an element of Alkemy“, na čelu sa direktorskom Verom Lloyd-Thomas.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari