test
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Aktuelni konkursi za novinare

Hartefakt fond dodeljuje sredstva za realizaciju projekata istraživačkog novinarstva u oblasti „Prepreke i prilike za saradnju Srbije i Kosova – EU prespektiva“. U prijavi obavezno dostaviti CV, motivaciono pismo sa obrazloženjem predloga teme istraživanja, metodologije rada i neophodnog budžeta, kao i primer istraživačkog teksta/priloga. Potvrda urednika o spremnosti da završeni rad objavi, smatraće se prednošću. Pravo da konkurišu imaju profesionalni novinari iz Srbije i sa Kosova, koji imaju uspeha u istraživačkom novinarstvu u poslednje tri godine. Uslov je i da učesnici istraživanje moraju realizovati van zemlje svog porekla ili da se ono obavlja u timu kombinovanom od učesnika sa Kosova i iz Srbije. Za podršku istraživanju mogu da konkurišu novinari iz svih medijskih oblasti: štampa, novinske agencije, radio, televizija ili Internet. Hartefakt fond pokriva troškove studijskog boravka i istraživanja i/ili obezbeđuje honorar za autora. Rok za slanje prijava je 31. januar ove godine, a one se mogu podneti mejlom na adresu: konkurs@heartefact.org. Više informacija OVDE.

 

WPI dodeljuje deset stipendija iskusnim novinarima. Program podrazumeva sticajne iskustva u državnoj upravi, politici, biznisu, medijima, novinarskoj etici i kulturi SAD-a kroz zahtevan raspored koji obuhvata nastavu, putovanja i intervjue širom SAD-a.
Opšti uslovi:
• minimum pet godina iskustva u radu u medijima
• prijavjeni kandidat mora biti trenutno zaposlen kao novinar izvan granica SAD-a
• odlično poznavanje pisanog i govornog engleskog jezika
• fotonovinari, karikaturisti, kolumnisti i producenti takođe mogu da se prijave
• potrebno je dostaviti tri preporuke koje će istaći iskustvo, kvalifikacije i potencijal kandidata. Jedna od ove tri preporuke mora biti od trenutnog nadređenog.
Stipendija pokriva smeštaj, cenu povratne karte i ishranu. Ostale lične troškove snosi stipendista.
Prijave moraju biti dostavljene do 31. januara ove godine. Odluka o primljenim kandidatima biće objavljena početkom aprila. Više informacija OVDE.

 

 

Upravni odbor Društva novinara Vojvodine (DNV), organizacioni oblik Udruženja novinara Srbije, raspisao je konkurs za godišnje nagrade i priznanja UNS-DNV. DNV, i ove godine tradicionalno, dodeliće nagrade „Svetozar Miletić“ za životno delo, „Jaša Tomić“ za vest i izveštaj, kratku reportažu i vojvođanski humor, Dr „Petar Drezgić“ za ostvarenja u oblasti poljoprivrede, kao i specijalnu nagradu „Dimitrije Frušić“, za seriju napisa ili duže praćenje pojedinih oblasti. DNV je ustanovio godišnje nagrade 2001. godine u znak sećanja na izlazak prvog broja novosadskih novina „Zastava“. Pravo predlaganja za nagrade i priznanja imaju klubovi, redakcije i pojedinci. Za nagrade mogu konkurisati samo članovi UNS–DNV koji rade na teritoriji Vojvodine. Predloge i kandidature za nagrade treba poslati do 16. februara ove godine na adresu UNS – DNV, Bulevar Mihajla Pupina 6/3, 21000 Novi Sad.

 

 

Međunarodna ženska medijska fondacija raspisuje konkurs za nagrade za hrabrost u novinarstvu i životno delo za 2012. godinu. Svake godine nagrada za hrabrost u novinarstvu se dodeljuje trima novinarkama koje su pokazale izuzetnu snagu karaktera obavljajući svoj posao u teškim ili opasnim uslovima, kao što su pritisci vlasti, pretnje po ličnu sigurnost i druge prepreke. Kandidatkinje za nagradu za hrabrost u novinarstvu mogu biti zaposlene, honorarne ili freelance reporterke, spisateljice, urednice, fotografi ili producenti iz bilo koje zemlje. Prihvataju se i kandidatkinje iz digitalnih medija. U izbor za nagradu za životno delo mogu ući i radno aktivne i penzionisane novinarke. Nominacije moraju biti napisane na engleskom jeziku i mora ih podneti neko od kandidatkinjih saradnika. Samo-kandidature se ne prihvataju. Nominacije za ovu godinu primaju se do 2. marta. Za vše informacija o nagradama i načinu kandidovanja, posetite sajt Međunarodne ženske medijske fondacije.

Izvor: više sajtova

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!