Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

ISPRATI

Aktuelni konkursi za novinare

Projekat „Borba protiv seksualnog i rodno zasnovanog nasilja“ Uprave za rodnu ravnopravnost Ministarstva rada i socijalne politike u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj, uz finansijsku podršku Vlade Kraljevine Norveške, objavljuje konkurs za dodelu nagrada u oblasti podizanja svesti javnosti o neprihvatljivosti seksualnog i rodno zasnovanog nasilja. Na konkurs se šalju radovi (novinski tekstovi, radio ili TV prilozi) objavljeni ili emitovani u periodu od 1. januara do 31. decembra 2011. godine. Odluka stručnog žirija o nagradama biće objavljena na sajtu Ministarstva rada i socijalne politike. Nagrade su novčane: za novinara iznosi 3500 dolara, novinskoj, radio ili televizijskoj kući 8000 dolara i nagrada za najbolji dokumentarni film/dokumentarnu TV emisiju 8000 dolara. Za poseban doprinos ovoj oblasti dodeliće se nagrade u tri kategorije: nagrada novinaru u oblasti podizanja svesti javnosti o neprihvatljivosti seksualnog i rodno zasnovanog nasilja, nagrada novinskoj, radio ili televizijskoj kući za doprinos podizanju svesti javnosti o neprihvatljivosti seksualnog i rodno zasnovanog nasilja i nagrada za najbolji dokumentarni film/dokumentarnu TV emisiju o seksualnom i rodno zasnovanom nasilju. Popunjen prijavni formular uz novinske tekstove i elektronske priloge (CD ili DVD) treba dostaviti na adresu Projekat „Borba protiv seksualnog i rodno zasnovanog nasilja“ Koče Kapetana 35, 11000 Beograd. Dodatne informacije možete dobiti na telefone 011/3860 672 i 2422 684 ili na srzn@minrzs.gov.rs. Krajnji rok za prijave je 31. mart ove godine.

 

Nagradni konkurs za najbolji medijski prilog na temu „Komunalni otpad kao energent“, raspisali su Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF) i Agencija za energetsku efikasnost Republike Srbije. Konkurs ima za cilj da unapredi informisanje javnosti, privrede i industrije o značaju komunalnog otpada kao jednog od ključnih energetskih resursa u današnje vreme. Žiri će razmatrati prijave na osnovu doprinosa podizanju svesti javnosti i privrede o značaju reciklaže otpada i upotrebi kao novog izvora energije, ali neće zanemariti ni kreativnost, originalnost, etičnost i doprinos pozitivnim promenama u društvu. Prijavljeni rad mora biti objavljen u periodu između 01.10.2011. i 30.04.2012. godine. Nagrada za tri prvoplasirana priloga je putovanje u predstavništvo kompanije Global Intercontinental Utilities BGD u Mančesteru i obilazak stadiona Old Trafford. Rad koji konkuriše za nagradu mora biti objavljen u medijima na teritoriji Republike Srbije. U izbor ulaze novinarske forme: izveštaj, intervju, članak, reportaža itd. Svaki novinar ima pravo da dostavi do tri priloga. Prijava na konkurs se nalazi na internet prezentaciji CEDEF-a i može biti poslata poštom na adresu CEDEF -Centralno-evropski forum za razvoj, Žorža Klemansoa 13, 11000 Beograd, sa naznakom „za novinarski konkurs“. Format prijave: Skeniran tekst ili isečak ili Word dokumentu (za štampu ), Word dokument sa linkom (Internet), DVD disk (Za TV) ili CD u mp3 formatu (za radio). Članovi žirija: predsednik -Jovanka Arsić-Karišić (predsednik UO CEDEF-a), Jelka Jovanović (potpredsednik NUNS-a), Petar Jeremić (predsednik IO UNS-a), mr Bojan Kovačić (Agencija za energetsku efikasnost Republike Srbije), dr Miodrag Mesarović (generalni sekretar Komiteta Srbije Svetskog saveta za energetiku), Nenad Dograjić (kompanija Global Intercontinental Utilities BGD d.o.o.). Odluka o najboljem prilogu će biti doneta tokom maja 2012. godine i objavljena na sajtu CEDEF-a, Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije, UNS-a i NUNS-a. Krajnji rok za prijave je 30. april ove godine.

 

U ovoj godini, 16 novinara sa prostora Balkana imaće priliku da učestvuju u programu koji uključuje dve desetodnevne obuke – u Londonu (12-26. maja) i Berlinu (23. septembra-6. oktobra). Učesnici će imati priliku da posete i Brisel i Frankfurt kako bi se upoznali sa radom novinara koji prate evropska finansijska i politička pitanja. Sa novinarima će raditi iskusni stručnjaci iz Thomson Reuters i Robert Bosch Stiftung fondacije. Teme programa: pisanje o razvoju tržišne privrede, izveštavanje o tržištima i kompanijama, praktične vežbe zasnovane na važećim evropskim temama. Uslovi: odlično poznavanje govornog engleskog jezika i najmanje dve godine profesionalnog bavljenja novinarstvom. Kandidati moraju imati portfolio koji uključuje iskustvo u ekonomskom novinarstvu ili da na drugi način pokažu interesovanje za ekonomska i politička pitanja. Mogu konkurisati novinari koji su državljani Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije ili Slovenije. Krajnji rok za prijave je 4. mart ove godine. Više informacija o konkursu možete pronaći OVDE.

 

Balkanska istraživačka mreža (BIRN), u saradnji sa Robert Boš Fondacijom i ERSTE Fondacijom, raspisala je šesti po redu konkurs u okviru programa ,,Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost’’. Tema novog konkursa su zajednice, a mogu da se prijave novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Srbije i Kosova. Od kandidata se očekuje da u okviru ovogodišnje teme istraže različite zajednice – političke, ekonomske, nacionalne, rodne, generacijske – i odnose između njih. Kandidati treba da pristupe temi ne samo u kontekstu svoje matične zemlje, već i najmanje još jedne zemlje u regionu i Evropskoj uniji, kao i da izaberu pojave koje su relevatne, važne i originalne. Nezavisni žiri izabraće deset novinara od kojih se očekuje da tokom programa istraže nominovane teme i napišu istraživačke ili analitičke članke koji će čitaocima dati uvid u pitanja o kojima mediji nisu dovoljno ili nisu uopšte izveštavali. Deset priča, nastalih kao rezultat programa, biće objavljene u relevantnim regionalnim i svetskim medijima. Deset izabranih novinara dobiće stipendiju u iznosu od dve hiljade evra, sredstva za putne i istraživačke troškove u iznosu do dve hiljade evra i priliku da prisustvuju seminarima u Beču i Skoplju. Pored toga, najbolja tri članka po izboru žirija sastavljenog od medijskih profesionalaca dobiće nagradu od četiri hiljade, tri hiljade i hiljadu evra. Prijave se mogu poslati do 5. marta ove godine. Više informacija možete pronaći OVDE.

 

Američka ambasada u Beogradu i Međunarodni trening centar za medije objavljuju konkurs „Profesionalno usavršavanje u Americi za mlade novinare i medijske profesionalce“. Ambasada SAD u Beogradu i Međunarodni trening centar za medije objavljuju konkurs za stipendiranje jednogodišnjeg programa profesionalnog usavršavanja u Americi u 2012 – 2013. godini. Program je namenjen za ukupno četiri mlada novinara i medijska profesionalca iz Srbije, na početku karijere, koji će dobiti priliku da provedu godinu dana na jednom od univerziteta u Americi usavršavajući se u oblasti novinarstva ili masovnih medija/komunikacija. Stipendisti će imati priliku da steknu znanja o istorijatu i tehnikama novinarstva u Americi pohađajući kurseve univerziteta kroz predavanja, praktične vežbe, posete lokalnim medijima, u potpuno autentičnom lokalnom američkom okruženju. Do sada je u programu učestvovalo nekoliko obrazovnih institucija iz Amerike, kao na primer univerziteti u Oklahomi i Tenesiju, državni univerziteti u Kentu i u Arizoni itd. Ambasada je obezbedila sredstva koja pokrivaju troškove od 24.500 do 26.000 dolara po učesniku. Stipendija uključuje povratnu avio kartu, mesečnu nadoknadu, troškove školarine i zdravstvenog osiguranja. Neophodno je da stipendisti odlično razumeju i govore engleski jezik kako bi u potpunosti učestvovali u nastavnom programu. Selekcija kandidata izvršiće se na osnovu njihovih kvalifikacija i odluke univerziteta. Ne postoji mogućnost da članovi porodice putuju sa odabranim kandidatima u SAD. Popunjene priložene formulare poslati isključivo e-mailom do 17. februara ove godine na usembelgradepress@state.gov (Subject line: „Application: PDY 2012-2013“ – ime i prezime podnosioca). Više informacija, kao i formulare za prijavu možete pronaći OVDE.

Izvor: Medija centar Beograd

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!