today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

AI u advertisingu nikada neće biti primenjiva u punom kapacitetu!

Nenad Ivić, Creative Director u agenciji Evoke Group, na forumu IZAZOV 2023 biće moderator panela na temu „Veštačka inteligencija (ne)će zameniti čoveka!„. Tim povodom, za Marketing mrežu govori može li čovek kreativnošću pobediti mašinu i da li je AI primenjiv u advertisingu u punom kapacitetu.

Može li čovek kreativnošću pobediti mašinu?
Da bih odgovorio na ovo pitanje, vratiću se korak unazad. Ljudska radoznalost i kreativnost je i stvorila mašinu. Čovek je tehnologiju unapređivao tokom godina, unapređivaće i ubuduće, samo što mu u svim budućim poduhvatima može pomoći upravo mašina. Zašto bismo uopšte morali da je pobedimo? Sve je stvar perspektive i zavisi od toga da li na mašinu gledamo kao na pretnju ili kao na alat.

Kako iskoristiti potencijale AI tehnologije u svrhu optimizacije poslovanja?
Potencijali su veliki, zavise od industrije do industrije i nezahvalno bi bilo pričati o konkretnim rešenjima. Ono što je sigurno i univerzalno jeste da može skratiti određene procese i umanjiti faktor ljudske greške.

Da li je AI primenjiv u advertisingu u punom kapacitetu?
Mislim da veštačka inteligencija u advertisingu nikada neće biti primenjiva u punom kapacitetu. Svoj smeli zaključak na ovo pitanje bih objasnio slikovitim primerom, a to je da globalna kampanja teško može postići isti efekat kao kampanja koja je kreirana za lokalno tržište. Dakle, ova tehnologija može biti alat, ali nikako ne može i ne sme biti prečica ili rešenje.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!