today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

AdEx 2022: Investicije u digitalno oglašavanje u Evropi zabeležile rast od 9,8%

SVET – Prema podacima udruženja IAB Europe investicije u digitalno oglašavanje na evropskom tržištu porasle su za 9,8 odsto u 2022. godini, dok su u Sloveniji zabeležile 8 odsto rasta. Ukupne investicije u digitalno oglašavanje u Sloveniji su u 2022. godini dostigle 77 miliona evra, što predstavlja 42 odsto investicija u oglašavanje. Display oglašavanje je u 2022. godini poraslo za 9,7 odsto, a u Sloveniji je zabeležilo 5,6 odsto rasta, navodi se na sajtu IAB Europe.

Istraživanje AdEx 2022 za slovenačkom tržištu pokazalo je da kompanije jačaju investicije u zakup oglasnog prostora u slovenskim medijima, jer su one prošle godine porasle za 12 odsto.

Kada su u pitanju druge evropske zemlje, Turska beleži najveći rast u oblasti digitalnog oglašavanja, a on iznosi 93.3 odsto.

Digital audio, u svim formatima, zabeležio je ogroman rast na evropskom nivou od čak 22.1 odsto, dok video beleži rast od 13,6 odsto.

Više informacija pronađite na sajtu IAB Europe.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!