Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Za više od remek-dela potrebno je da samo remek-delo motiviše ciljnu grupu na kolektivnu akciju!

Marketing mreža i Xiaomi uradili su seriju intervjua sa predstavnicima kompanija i agencija u Srbiji na brojne teme iz struke. Između ostalo, sa našim sagovornicima pričali smo o tome kako nastaju remek-dela i ko ih stvara, šta je potrebno za više od remek-dela, ali smo pričali i o uspesima i trendovima na tržištu. Naša sagovornica ovoga puta bila je Una Ratković, šef Službe za digitalne marketing komunikacije u kompaniji Telekom Srbija. Profesionalne fotografije urađene su sa Xiaomi 13 serijom telefona, koji su lansirani pod sloganom „Za više od remek-dela“.

Šta je, po Vašem mišljenju, potrebno za više od remek-dela?

Za više od remek-dela potrebno je da samo remek-delo motiviše ciljnu grupu na kolektivnu akciju, a kolektivna akcija je najkompleksniji vid udruživanja ljudi na internetu. S toga, kada neko delo uspe da motiviše ljude da zajedničkim resursima i zajedničkim snagama, motivima, promene neku stvarnost, to znači da je remek-delo zapravo više od remek-dela.

Kako nastaju remek-dela i ko ih stvara?

Preduslov za stvaranje remek-dela je zapravo da poznajemo sopstveni brend. Dakle, potrebno je da zamislimo da je brend ljudsko biće i da zamislimo da je ono konzervativno, liberalno, da je čovek – kakvu bi muziku slušao. Recimo koja su mu interesovanja itd. Kada sve to znamo, onda znamo iz koje pozicije brend može zapravo da komunicira i stvori neko remek-delo.

Učestvuju u stvaranju remek-dela zapravo svi od internih resursa, od pisanja samog briefa, pa potom do eksternih partnera, koji na primer realizuju neku kampanju, a koja će na kraju biti proglašena za neko remek-delo.

Kako ispričati drugačiju priču, a ostati dosledan brendu?

Da bismo ispričali drugačiju priču, kao što smo rekli preduslov je da poznajemo brend, ali isto tako i da osluškujemo potrebe publike. Društvene mreže su nam omogućile danas da osluškujemo koje su njihove želje, potrebe, koje su teme koje ih okupiraju. Ukoliko mi znamo kontekst u kojem smo danas i ukoliko znamo kontekst u kojem nastaje neko delo i iskoristimo ga, to je upravo i način da stvorimo remek-delo i ispričamo drugačiju priču iz perspektive svog brenda. Dakle, potrebno je da brend koji ima svoju ličnost, svoj karakter, iskoristi neki kontekst i pokuša da bude originalan, a ne da kopira ono što se već dešava na tržištu.

Da li emocija u digitalnoj kampanji sigurno prodaje?

Uspešna kampanja je ona koja odgovara na potrebe korisnika. To je osnovni preduslov, a ukoliko ta kamanja poseduje i emociju to je dodatan bonus. Dakle sama emocija ne donosi nužno neki uspeh ukoliko kampanja, odnosno neka ponuda, ne odgovara na potrebu korisnika.

Kada govorimo o digitalnoj komunikaciji brenda sa potrošačima – da li biste se pre opredelili za “nikad viđenu” inovativnu kampanju ili “siguricu” koja donosi dobar poslovni rezultat? Zašto?

Suština digitalnog marketinga je eksperimentisanje. To je njegova priroda. Dakle, svako ko se bavi digitalnim marketingom ima jednu neopisivu potrebu da stalno proba nešto novo. Drugo, ne postoji više sigurica, zato što sigurica brzo dosadi. Brzo se čovek navikne na neku određenu komunikaciju. Stoga, uvek sam za to da se eksperimetiše, da se bude inovativan, ukoliko je to moguće.

Video intervju pogledajte na linku ispod:

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!