today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Urednik filmskog programa RTRS podneo ostavku iz moralnih razloga

REGION – Urednik filmskog i dokumentarnog programa Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) Zoran Dotlić podneo je danas ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga, posle protesta Boračkog udruženja zbog emitovanja filma „Pucanj u srce“. On je u ostavci koja je prihvaćena izrazio nadu da će ovaj čin biti pozitivno protumačen u onom delu javnosti koji bez jasne argumentacije proziva rukovodstvo RTRS-a.
RTRS se još jednom izvinila borcima i porodicama poginulih, koje je povredilo emitovanje američkog filma „Pucanj u srce“, preneli su banjalučki mediji. RTRS istovremeno „odbacuje sve političke insinuacije i korišćenje boračkih interesa po potrebi i u svrhu ostvarenja političkih ciljeva nekih političkih stranaka“. U saopštenju generalnog direktora televizije Dragana Davidovića navodi se da RTRS očekuje od svih političkih struktura da stradanje srpskog naroda ne koriste za ostvarenje svojih političkih interesa i početak kampanje za lokalne izbore.
Ističe se i da političke kampanje ne mogu da se počinju obračunom sa Javnim servisom Republike Srpske, što je, kako se navodi, godinama praksa nekih političkih partija čiji cilj je da uzdrmaju RTRS kao instituciju i diktiraju njenu uređivačku i kadrovsku politiku.
– Nas zaposlene u Javnom servisu Republike Srpske političke stranke niti mogu, niti imaju prava da uče šta su interesi Srpske i kako se oni brane, jer smo i mi i naše porodice sa Republikom Srpskom rasli i prolazili sve teške i srećne trenutke već 20 godina – naveo je Davidović i dodao da u tom smislu RTRS ostaje dosledna u odbrani interesa Srpske, njenih građana i srpskog naroda u celini. Borci, porodice poginulih i nestalih, te ratni vojni invalidi Sarajevsko-romanijske regije prihvatili su juče izvinjenje RTRS kojim je javni servis priznao da je prikazivanje američkog filma ”Pucanj u srce” bila greška. Oni smatraju da pomenuti film negativno prikazuje srpske borce tokom proteklog rata u BiH.

Izvor: Tanjug

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!