Umetnost na ulicama grada

Dugogdišnja saradnja između O3ONE galerije i Alme Quattro vidljiva je širom zemlje. Kroz koncept „Don’t believe in horoscopes. Beleive in artists“, O3ONE i Alma Quattro sprovode kampanju u okviru koje umetnost izlazi iz uobičajenih i očekivanih galerijskih prostora u polje svakodnevnice na ulice grada.

Ovakvim postpukom O3ONE i Alma Quattro ukazuju na to da umetnost nije namenjena samo eliti, već može (i treba) da bude dostupna svima!

Ovogodišnja kampanja „Don’t believe in horoscopes. Believe in artists.“ započeta je krajem 2019. godine prikazivanjem radova iz ciklusa „Segmenti“ autora Nikole Krivokapića. U pitanju je 20 radova iz oblasti vektorske umetnosti. „Segmenti“ su smeštanjem u javni, prometni, reklamni prostor dobili preznačenje, tako da je svakom posmatraču dozvoljeno i dopušteno da tumači i doživljava dela na sebi svojstven način. Zajednički cilj galerije O3ONE i Alma Quattro jeste da svakog posmatrača iznenadi, da vidi neočekivano i da se zamisli pred prikazom koji se tiče naše svakodnevnice i zanemarenih problema.


Oceni tekst

1,00 od 5
Loading...