Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Trendovi koji utiču na sektore odnosa s javnošću

U poslednjih nekoliko godina PR i marketinški sektori morali su se suočiti s nizom značajnih promena. Blogeri su uzdrmali medijsku scenu, potrošači naterali brendove da postanu inovativniji, a društveni mediji prisilili su kompanije da dosegnu novi nivo transparentnosti.
Tokom nekoliko poslednjih meseci, još je nekoliko novih trendova dovelo do velikih pomaka u ulogama PR stručnjaka, a među njima su:

1. Internet ubija “stručnjaka”. Trends-In-Public-Relations
Uticajni “stručnjaci” uvek su bili siguran način prikupljanja zaslužene medijske popraćenosti klijenata. Stručnjaci su pouzdani resursi koji mogu prizemljiti medijske prostore, dok neprimetno uključuju brendove u segmente. Sada kada svako s internet vezom može podeliti svoju stručnost i znanje sa svetom, ”pouzdane stručnjake” postaje sve teže pronaći.
Potrošači su počeli shvatati da svako samog sebe može proglasiti stručnjakom, čime dokazivanje nečije verodostojnosti postaje još veći izazov. Tačnije, neki stručnjaci počinju preispitivati ​​sopstveni kredibilitet, dokazujući da svi učimo putem. Srećom, lekcije su najzanimljiviji deo tog puta.

2. Freelanceri preuzimaju tradicionalne medije
Internet je uzdrmao svet tradicionalnih medija gotovo u isto vreme kada se ekonomija počela urušavati, dovodeći do većih otpuštanja diljem izdavaštva. U prvih šest godina novoga veka broj slobodnih pisaca je porasao više od 300 odsto, ne pokazujući znakove usporavanja. Danas slobodnjaci proizvode više od 70 odsto sadržaja koje možete pronaći u različitim časopisima. Nisu samo PR stručnjaci izazvani tražiti odnose s freelance piscima, već su i prisiljeni stvoriti okvirne priče za koje će se zainteresovati i koje će kupiti različite publikacije.

3. Statistike potrošače čine skepticima
Rastuća upotreba vizuelnog u marketingu društvenih medija, zajedno sa spoznajom da je vizualizacija podataka moćan način probijanja kroz nered i podsticaj potrošačima na akciju, inspirisala je različite brendove da pronađu nove načine za korišćenje podataka u svojim marketinškim nastojanjima. Rezultat je mnoštvo brendirane statistike.
Potrošači postaju skeptični prema određenim tvrdnjama od strane brendova. “Zeleni” su oglasi, na primer, suočeni s temeljnim proučavanjem kupaca, prema istraživanju agencije Nielsen. Potrošači su počeli obraćati mnogo više pažnje na statistike i što te statistike zapravo znače. Kao rezultat toga, brendovi bi se trebali usresrediti na pružanje kvalitetnih statistika koje su naprosto dojmljive. Kompanije kao što su PayScale, OK Cupid i BirchBox pronalaze inovativne načine kako iskoristiti korisne statistike za povećanje optimizacije za pretraživače i kako pozicionirati sebe kao stručnjake u vlastitom području.

4. Sakupljanje i organizacija sadržaja stavlja uspeh brenda u ruke potrošača
Zahvaljujući društvenim medijima i rastućoj popularnosti sakupljanja i organizacije sadržaja, svakodnevni potrošači postaju vrlo uticajni. Svaki brend želi viralni video ili kampanju putem društvenih medija koja pokreće velike glasine, iako samo nekolicina brendova ostvari ono što je potrebno.
Uspeh sadržaja nekog brenda leži u rukama njegovih potrošača. Kompanije su shvatile kako mogu stvoriti sadržaj koji će potrošači hteti podeliti s drugima.

Izvor: prdaily.com, Manjgura

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!