Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Toliko toga nas spaja!

Divan, komšija, čaj, šećer, taman, muštuluk, lokum, mašala… postoji još mnogo reči koje su zajedničke srpskom i turskom jeziku. Ali, od reči, postoji još mnogo toga što još više spaja Tursku i Srbiju.

Upravo od toga su pošli kreativci u agenciji McCann Beograd prilikom osmišljavanja kampanje za novog klijenta, poznatu tursku banku Halkbank. Ova banka jedna je od najvećih u Turskoj, i relativno je nova na bankarskom tržištu Srbije. Na ovim prostorima najviše poverenja imaju banke sa uslovno rečeno „germanskih“ i drugih evropskih područja. Izazov je bio kako ovo „specifično“ poreklo Halkbanke učiniti njenom prednošću.

„Od samog ulaska na srpsko tržište, Halkbanka je tragala za načinom na koji će se predstaviti u maniru koji će najbolje opisati njene namere i stav prema stanovnicima ove zemlje” ističe Maja Naumovska iz PR sektora Halkbanke i dodaje: “Uz dugu i uspešnu tradiciju poslovanja, ova banka je tu da služi potrebema Običnog čoveka. Lični odnos je naš moto. Personalizovana i posvećena usluga je jedna od naših najjačih prednosti. Ali u Srbiji, mi smo pridošlice. Da bismo dobili priliku da stanemo iza svojih reči, prvo moramo upoznati naše klijente. Kroz kreativno McCann rešenje, uspešno smo ostvarili prvi kontakt. U prijateljskom, toplom i simpatičnom maniru, prva kampanja je donela odlične rezultate.”

Zadatak koji se našao pred kreativnim timom agencije McCann Beograd bio je podići svest među stanovništvom i potencijalnim klijentima o poslovanju ove banke kod nas, i to na način da se nekako izdvoji, učini originalnom na sve zahtevnijem bankarskom tržištu.

“Shvatili smo da postoji ogroman broj stvari, običaja, kulturoloških odrednica, gestova i reči koje su zajedničke za ljude u Srbiji i Turskoj. Izdvojili smo one pozitivne i napravili reklamu u kojoj koristimo samo one reči koje su zajedničke za oba naroda, koje razumeju i jedni i drugi, kao što su: DIVAN, KOMŠIJA, ČAJ, ŠEĆER, TAMAN, LOKUM, MUŠTULUK, MAŠALA… jer, “toliko toga nas spaja”, kaže Bojan Babić, član kreativnog tima agencije McCann Beograd.

Kampanja je realizovana kroz zanimljive i zapažene TVC i OOH kanale komunikacije.

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!