Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Povezivanje digitalnog i fizičkog sveta dobitna je kombinacija

Lea Grubić, PR Manager u Fashion Company, govorila je za Marketing mreža magazin o saradnji modnih brendova sa influenserima, ali i da li je budućnost modne industrije u metaversu.

Fashion Company u svom portfoliju ima preko 50 svetskih modnih brendova, a kampanje su često vezane za influensere i poznate ličnosti. Na koji birate influensere sa kojima ćete sarađivati?

Postoji mnogo faktora koje razmatramo pre nego što se odlučimo za određenog influensera. Najčešće polazimo od toga da li je potrebno da podignemo svest o brendu iz našeg portfolija, povećamo prodaju ili dopremo do nove grupe kupaca.

Nakon toga, pravimo listu influensera sa kojima bismo potencijalno sarađivali, analiziramo njihov engagement, demografiju pratilaca, vrstu sadržaja koji kreiraju i reputaciju na društvenim mrežama. Kada se usaglasimo oko finalnog izbora, šaljemo ga našim brend principalima na odobrenje. Tek tada smo spremni na saradnju. Ukoliko nam je cilj brand awareness, obično se fokusiramo na influensere sa velikim brojem pratilaca.

Sa druge strane, ta brojka, kao i količina lajkova i komentara na sponzorisanoj objavi ne znači nužno i uticaj na prodaju. Iz našeg iskustva, mikro i mid influenseri mogu imati veću konverziju od kreatora sadržaja sa dvostruko većom bazom pratilaca.

U kojoj meri ugled javne ličnosti koja je uključena u kampanju nužno utiče i na percepciju potrošača o samom brendu?

Utiče u ogromnoj meri. Potrošači očekuju da su kompanije uradile domaći zadatak i izabrale brend ambasadora na osnovu zajedničkih vrednosti. Kada dođe do bilo koje vrste neetičkog ponašanja javnih ličnosti koje su ujedno i nečije zaštitno lice, javnost se automatski okreće ka brendovima sa kojima sarađuju i očekuje njihovu reakciju.

Svi smo upoznati sa nedavnim izjavama repera Kanjea Vesta kojima je narušio svoj ugled i doveo do prekida saradnje sa nekoliko modnih brendova. Najveći pritisak javnosti pretrpeo je poznati svetski proizvođač sportske opreme, sa kojim je reper sarađivao na liniji patika Yeezy. Kompanija se suočila sa pretnjom bojkotom društveno osvešćenih potrošača i odlučila da raskine sedmogodišnju saradnju, bez obzira na ogroman udeo u prodaji koji je brend Yeezy nosio. Zato je vrlo važno da brendovi vode računa koga biraju za zaštitno lice, kao i da ne izgube iz vida da je moć uvek u rukama potrošača.

Ceo intervju pročitajte u Marketing mreža magazinu.

*Marketing mreža magazin dostupan je u štampanom i elektronskom izdanju uz pretplatu.

 

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!