Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

posmatrac.rs – sajt za kritiku loših novinarskih poteza

Novinari udruženja Njuz.org pokrenuli su sajt www.posmatrac.rs koji će kritički pisati o izveštavanju domaćih medija.
Cilj sajta je širenje medijskog pluralizma, razvoj medijske pismenosti i težnja da se kritička svest čitalaca podigne na viši nivo. Sadržaj sajta ukazivaće na neprofesionalizam u medijima. Urednici će posebnu pažnju posvetiti onlajn medijima koji, kako kažu, podležu najmanjoj regulativi.
Projekat vode Jasmina Gavrilov i Nenad Milosavljević, novinari i autori satiričnog sajta Njuz.net, a u projekat će biti uključeni i saradnici zainteresovani za poboljšanje medijske scene u Srbiji.
„Kritikovanjem loše prakse, Posmatrač se bori se za povećanje etičnosti u radu domaćih medija, kao i za poboljšanje položaja novinara. Misija će biti ispunjena onda kada publika sa većom dozom kritičnosti bude pratila medije“, kaže glavni urednik projekta Posmatrač Nenad Milosavljević.
On je naglasio da će već na početku rada Posmatrača „čitaoci moći da pročitaju kolumne Milana Ćulibrka, Nina Brajovića, Zorana Preradovića i drugih autora, kao i više studija slučaja, aktuelnih priča o medijima u svetu, a uskoro će u rad biti puštena i rubrika “Analize”, u kojoj će biti analizirane pojave i trendovi u domaćim medijima.“
Kritikovanjem loše prakse, osnivači Posmatrača boriće se za to da publika ne bude pasivni primalac informacija već da sa većom kritičnošću prati medije, da ukršta izvore i sama proverava informacije, da bude radoznala i polemiše o njima.
Realizaciju projekta „Medijsko opismenjavanje“ pomogao je Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) u okviru konkursa 4PI.

Izvor: UNS

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi