Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Oni žele sve posebno, jer su oni jednostavno posebni

Generacija baby boomera bila je poznata kao “me” generacija, a njihova deca, milenijalsi, poznati su kao “me, me, me” generacija. Milenijalsi za sebe smatraju da su iznad proseka u svakom pogledu, od svojih liderskih veština preko akademskih dostignuća, do želje da uspeju.

Generalno, milenijalsi su jednostavno narcisoidniji od prethodnih generacija, jer korišćenje društvenih medija može navesti ljude da gledaju na sebe pozitivnije. A znamo koliko milenijalsi vole društvene medije.

Oni komuniciraju ceo dan, ali skoro upotpunosti preko ekrana. Sedamdeset odsto njih svakih sat vremena proverava svoje telefone i u stalnoj su potrazi za dozom dopamina koja dolazi nakon što se nekome dopao njihov status ili slika! Tako da na pitanje da li je „me, me, me“ kupac budućnosti, odgovor je – on je kupac budućnosti i kupac sadašnjosti.

Milenijalsi svake zemlje su različiti, ali zbog globalizacije, društvenih medija, izvoza zapadne kulture i brzine promena, milenijalsi širom sveta sličniji su jedni drugima nego starijim generacijama unutar svojih nacija. Čak i kod nas gde je porodična povezanost veća nego u drugim, zapadnijim delovima Evrope, internet, urbanizacija i politika stvorili su generaciju preterano samouverenu i okrenutu sebi.

I ovo nisu samo problemi bogate dece. Siromašni milenijalsi imaju još veće stope narcizma, materijalizma i zavisnosti od tehnologije u svojim „fantastičnim“ životima.

Pored toga, generacija koja je odrasla gledajući rijaliti programe, optrećena je poznatima, estradom i brendovima. Oni veruju suštinski njima nepoznatim ljudima, koji su im, međutim, poznati sa društvenih mreža. I to sada već nisu više samo milenijalsi, to su i generacija Z i generacija Alpha.

Mi smo u DIS-u proteklih godinu dana, u saradnji sa npr. dečijom YouTube zvezdom Dex Rockom, kreirali proizvode, čokolade i kroasane, čije estimirane količine prosto nisu mogle da zadovolje potrebe i to niko nije mogao da predvidi.

Takođe, kod nas se u marektima pojavio prvi put na tržištu poznati snack Cheetos, za koji su svi klinci i milenijalsi znali u Srbiji, iako se nikada pre toga nije reklamirao i nikada ga kod nas nije bilo. Cheetos je razgrabljen u roku od nedelju dana.

Na vreme smo prepoznali da, ono što oni žele, više nije nešto što svako može da ima, oni žele „posebne proizvode“, oni žele „posebnu komunikaciju“, oni žele sve posebno, jer su oni jednostavno posebni.

Da ne zvučim suviše osuđujuće prema ovoj mlađoj generaciji, oni su međusobno mnogo više povezani nego bilo koja generacija pre njih, oni su hipersvesni globalnih događaja i okrenuti su dobrobiti društva kao celine, i to ih naročito izdvaja.

Za Marketing mreža magazin tekst napisala:
Olivera Papestijević, Marketing Director, DIS

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!