Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

ISPRATI

Od ključne je važnosti da influenser živi brend čiji je ambasador!

Milica Janković, Marketing Manager u kompaniji Atlantic Štark, specijalno za Marketing mrežu govori koliko je važno za brend da pažljivo bira influensere i ambasadore sa kojima će sarađivati. 

Koliko je važno za brend da pažljivo bira influensere i brend ambasadore sa kojima će sarađivati? 
Komunikacija na digitalnim kanalima polako, ali sigurno preuzima primat u odnosu na tradicionalne medije, pogotovo kada je reč o mlađoj populaciji, kojoj mi težimo u cilju podmlađivanja Štarkovih potrošača. Društvene mreže su moćan kanal komunikacije, jer možete na brz i jednostavan način dopreti do željene ciljne grupe, pogotovo kroz saradnju sa influenserima, koji generišu veliki broj pratilaca. I to ne bilo kakvih pratilaca, već onih koji su uvek spremni da saslušaju šta njihov omiljeni influenser ima da kaže, preporuči ili posavetuje. Ipak, treba biti oprezan i birati i brend ambasadore i influensere tako da dele iste vrednosti sa odabranim brendom, jer će pratioci odreagovati isključivo ukoliko procene da je saradnja iskrena i adekvatna.

Ko su influenseri koji su deo kampanje Štark Napolatanke i zašto ste se odlučili da baš sa njima sarađujete?
Ovom kampanjom smo odlučili da izađemo iz okvira standardne Štarkove komunikacije, da podmladimo ciljnu grupu i da brzo i efikasno prenesemo poruku našeg novog proizvoda. Sam koncept proizvoda koji je drugačiji i zanimljiv, dao nam je slobodu da uplovimo u svet influesera – Tubera i da preko njih komuniciramo sa ciljnom grupom, svesni da najbrže prenose informaciju. Za tu namenu izabrali smo Bracu Gajića, koji na originalan i šaljiv način kreira sadržaj na svojim kanalima, ima veliki broj pratilaca na društvenim mrežama, a što je najvažnije, kao pristojan mladić koji nije sklon skandalima savršeno je odgovarao zadatku da na zanimljiv način predstavi nasu inovaciju Štark Napolatanke. Kroz saradnju sa Bracom uspeli smo da izjednačimo senzibilitet proizvoda i influensera, kako bi se iskreno obratili publici i postogli glavni cilj – poverenje.

Da li influenseri moraju da „žive“ brend da bi precizno i jasno preneli poruku o istom?
Smatram da je besmisleno po svaku cenu odabrati aktuelnog influensera sa velikim brojem pratilaca koji nema dodirnih tačaka sa vašim brendom, jer se na taj način može stvoriti odbojnost kod potencijalnih potrošača, odnosno pratilaca. Kada je nešto usiljeno i neiskreno, prepoznaje se. Korisnici društvenih mreža, pogotovo oni mlađi, vrlo lako detektuju kada je nešto isforsirano i ne reaguju dobro na takve saradnje, dok s druge strane, tačno osete i prepoznaju kada je određena saradnja praktično prirodna, odnosno „native“ i pozitivno reaguju na takav sadržaj. Zbog toga je od ključne važnosti da influenser živi brend za koji se zalaže i čiji je ambasador.

U kojoj meri ugled javne ličnosti koja je uključena u kampanju nužno utiče i na percepciju potrošača o samom brendu?
Ugled javne ličnosti je ključan i to će vam reći svaka kompanija koja ostvaruje takvu vrstu saradnje. Dosadašnja praksa je pokazala da publika veruje influenseru ili javnoj ličnosti koja predstavlja brend, što je od esencijalne važnosti u svakoj kampanji u kojoj učestvuju. Njihova uloga nije samo da izreklamira i iskomunicira novitete, već da to uradi na takav način, da publika stekne poverenje i poveruje u ono što priča, odnosno da su određeni brend i proizvod dobri, kvalitetni i da vrede.

U kojoj meri kompanija ili agencija treba da utiču na sadržaj koji influenseri plasiraju o brendu?
Treba postojati mera u svemu. Svaka saradnja bi trebalo da bude na obostrano zadovoljstvo, tako da i jedna i druga strana ostvare benefite. Neophodno je ostaviti dovoljno prostora influenseru da iznese svoje ideje i sugestije, koje su u skladu sa njegovim narativom i sadržajem koji ga je proslavio, ali isto tako treba voditi računa da poruka koju brend komunicira bude jasna i razumljiva, kao i da influenser jasno razume brief koji mu je ranije poslat. Sadržaj treba da izgleda prirodno i da ne bude potpuno očigledna reklama, već suptilna preporuka u koju i sam brend ambasador veruje i čvrsto stoji iza svojih reči.

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

5,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!