Jana Savić Rastovac u žiriju Njujorškog festivala advertajzinga

Jana Savić Rastovac, kreativna direktorka agencije McCann Beograd, izabrana je za člana žirija uglednog Njujorškog festivala advertajzinga (New York Festival International Advertising Awards) u kategoriji za štampane medije.
Festival u Njujorku jedna je od najvažnijih svetskih manifestacija koja predstavlja presek dostignuća i kreativnosti u oblasti advertajzinga. Sposobnost da se ideja pretoči na samo jednu stranicu papira sama po sebi iziskuje veliki talenat i znanje. Samim tim i odlučivanje ko je najbolji u ovoj kategoriji je izuzetno zahtevno. Žiri ovogodišnjeg njujorškog festivala čine najznačajniji stučnjaci kreativne industrije u svetu. Ono što je kuriozitet ovog renomiranog festivala je da se članom žirija postaje po prepuruci nekog od članova žirija iz prethodne godine.
„Čast je biti u društvu najboljih kreativnih direktora današnjice. Moj izbor za člana žirija priznanje je za moj lični rad i doprinos struci, ali i za agenciju McCann Beograd“, rekla je Jana Savić Rastovac, kreativna direktorka agencije McCann Beograd i dodaje: „Biti kreativan u štampanom mediju u konkurenciji novih i eksperimentalnih medija danas je teže nego ikad. Ipak, dobra ideja je uvek vidljiva, kao i virtuoznost u dizajnu.“.
McCann Worldgroup pored Jane Rastovac Savić iz agencije McCann Beograd, predstavljaće i kreativni direktori agencije McCann iz Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Rumunije, Grčke, Izraela, Singapura, Tajlanda, Indije, Argentine i Ekvadora. Ovo je druga godinu za redom da agencija McCann Beograd ima svog predstavnika u žiriju festivala u Njujorku, prošle godine to je bio Vladimir Ćosić, kreativni direktor.
Festival će biti održan početkom maja ove godine i pored takmičarskog dela po kategorijama, biće održane i konferencije, predavanja, panel diskusije, izložbe radova učesnika, itd.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...