Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Izbegnite zamku praćenja najnovijih trendova!

REGION – Paul Coleman zvezda je predavač na sedmoj Brending konferenciji koja će biti održana 2. juna u sarajevskom Domu mladih.

Colemanova reputacija koju je gradio 25 godina je ogromna, a trenutno je Direktor za saradnju u OMD EMEA agenciji za Evropu, Bliski Istok i Afriku. Ova agencija je već jedanaesti put zaredom proglašena Globalnom medijskom agencijom godine (The Gunn Report for Media).

Da li je Programmatic buying budućnost advertisinga?
Da i ne. Raste mogućnost kreiranja izvodljivih strategija, nastalih od uvida koji se može adresirati, isporučenih porukama na koje se može reagovati. Ali i dalje verujemo u moć opšteg uvida na osnovu kojeg se može kreirati poruka za širu masu. Univerzalni uvid može za brend stvoriti stvarnu slavu i spominjanje, dok „micro uvidi“ mogu kreirati snažnu relevantnost kod specifične publike. Te dve „škole mišljenja“ trenutno kreiraju suprotstavljene snage u našoj industriji.

Na strani uvida koji se može adresirati, pojedine agencije su se organizovale oko duboke analitičnosti, vođene podacima, preciznim targetiranjem, a njihov sveukupni cilj je konverzija, prodaja kao završna tačka potrošačkog iskustva. Druga škola mišljenja, zastupa tezu da moramo biti više intuitivni, vođeni i inspirisani kreativnošću, tako da ideje koje kreiramo stvaraju kulturu, slavu, spominjanje i priču o brendu. Mi verujemo da je ovo pogrešna debata. Nije jedno ili drugo. Stvarna prilika je – i jedno i drugo, tj. i opšti i detaljan uvid. Najbolji radovi nastaju kada iskombinujete ta dva pristupa.

Koja promena u mišljenju je potrebna da bi se razvile bolje strategije rasta brenda u budućnosti?
Kao što Neil Hurman, naš Chief Planning Officer kaže: “Trebamo izbegavati zamku praćenja najnovijih trendova. Treba držati fokus i razmišljati o velikoj slici. Istina je bitnija od trendova.” Bill Bernbach, jedan od spiritualnih osnivača Omnicoma je ovu rečenicu dodatno dočarao u citatu: “Milioni godina su bili potrebni da se razviju ljudski instinkti. Biće potrebni još milioni da se počnu menjati. Moderno je pričati o čoveku koji se menja. Onaj koji komunicira mora se baviti čovekom koji se ne menja, njegovom opsesivnom potrebom da preživi, da mu se dive, da uspe, da voli, da se brine o svom.” Veliki i moćni brendovi, koji podstiču iracionalne nivoe kupovine, lojalnosti, opraštanja, itd. – stvaraju snagu iz načina na koji se povezuju sa osnovnim potrebama i željama ljudi.

U OMD-u to zovemo stanjima želje i imamo jednostavnu strukturu, baziranu na prilično poznatim Jungovim arhetipovima, koji nam pomažu da razmišljamo na ovaj način. Kao primer, jedan od šest stanja želja koje koristimo je “zaštita”. Potreba da zaštitimo svoju porodicu, svoje najmilije, stara je koliko i priroda – ali se može izvesti na različite načine za brend, kroz pozicioniranje i priče.

Forum

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!