Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

#izazov2021: Najbolji brendovi imaju snagu da u nama izazovu emociju!

Nikola Đorđević, Regional Marketing Manager u kompaniji Nike i jedan od panelista na forumu IZAZOV 2021 na temu „Brand Purpose„, govori za Marketing mrežu o autentičnim i dugovečnim brendovima.

Koja je svrha bredova danas?
Već duže vreme svrha brendova je da skupom vrednosti i stavova koje zastupaju predstave određeni način života kojem bismo voleli da težimo. Brendovi imaju snagu da nas pokrenu, motivišu, navedu na promenu i inspirišu da stremimo ka ostvarenju ciljeva koje smo sebi zadali. Mnogi bredovi kroz svoje delovanje reflektuju određeni životni stil sa kojim potrošači žele ili se već identifikuju. Najbolji brendovi imaju tu snagu da u nama izazovu emociju i daju nam energiju da stvari koje nismo mislili da su ostvarive učinimo mogućim i realnim.

Očekuje li se od brendova danas da “zauzmu stav” o društveno važnim pitanjima?
Kada posmatramo brendove globalno, to je dosta uočljivije nego ovde kod nas, na našem mikro-tržištu. Od mnogih snažnih brendova očekuje se da iskažu svoj stav i budu ti koji će da pomognu u promociji nekih važnih društvenih tema i inicijativa. Među potrošačima se javlja sve veća svest o problemima koji postoje u svetu.
Oni nisu samo konzumenti proizvoda, već su živa bića koja žele da se njihovi izbori (podrška kompaniji kroz kupovinu proizvoda) reflektuju i u politikama kompanije. Potrošači žele da se njihov sistem vrednosti podudara sa sistemom vrednosti koje kompanija/brend zastupa. Time što podržavaju „like mindend“ kompanije žele da pokažu da se i oni lično zalažu za takve inicijative.

U kojoj meri je za autentičan i dugovečan brend važan “ljudski faktor”?
Ljudski faktor je izuzetno važan. Kako sa stanovišta potrošača, tako i sa stanovišta tima ljudi koji učestvuju u kreiranju samog brenda u kompaniji. Ukoliko govorimo o potrošačima, oni će uvek biti odlučujući i presudan faktor za dugovečnost brenda. Brend će uvek morati da sasluša taj Vox Populi, jer onog trenutka kad mu potrošači okrenu leđa, to za proizvod znači kraj, bez obzira na to koliko dobra i jaka priča stoji iza svega toga.

Kada govorimo o ljudskom kapitalu, koji učestvuje sa strane kompanije u stvaranju brenda, sektor makretinga, agencije, kreativna industrija, sve su to temelji za izgradnju snažnog i prepoznatljivog brenda. Bez čitave te jedne male zajednice male su šanse bilo kog brenda da se diferencira i postane nešto više od uniformnog proizvoda koji zadovoljava jednostavnu potrebu.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

4,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!