today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Srbija nominovana za najbolju lokaciju za snimanje reklama

Nominacije za najbolje lokacije za snimanje filmova, TV serija i reklama koje dodeljuje Svetska asocijacija menadžera lokacija (LMGI – Location Managers Guild International) zvanično su objavljene.

Srbija se po prvi put našla na ovoj listi zahvaljujući reklami „Organska hrana za sve“ za nemački brend Penny snimanoj u srcu Beograda. Za upečatljive kadrove Terazija, Uzun Mirkove, starog železničkog mosta i krovova novobeogradskih blokova zaslužna je beogradska produkcijska kuća Emote i kompletan domaći scenografski tim zajedno sa još oko 700 članova ekipe, statista i logističara koji su učestvovali u realizaciji najambicioznijeg reklamnog spota snimljenog u Srbiji prošle godine.

“Baveći se realizacijom reklama ne razmisljate cesto o nagradama ove vrste, jer to najcesce nije krajnji cilj u ovoj formi produkcije. Zato je Emote produkciji veoma drago sto smo deo odabrane grupe i imamo čast da se takmicimo sa najvećim svetskim produkcijama kao i da budemo na istoj dodeli nagrada na kojoj su nominovane kuce poput HBO i Netflix. Penny je bio vazan projekat kako za nas, tako i za celokupnu našu industriju i pozicioniranje Beograda na mapi najpozeljnijih destinacija za snimanje raznih projekata, kako reklama tako i filmova. Sama činjenica da smo došli i do nominacije ovakve vrste treba da nam da podstrek da negujemo mogućnosti koje Srbija pruža i potrudimo se svi zajedno da stvorimo jos bolje uslove, jos poslova za naše talentovane mlade ljude i napravimo još pokretnih slika za pamćenje! Hvala Nemačkoj produkciji Tony Petersen Film za prelepu saradnju, kao i Srpskoj filmskoj asocijaciji što nas je nagovorila da podnesemo kandidaturu. Držimo palčeve za 21. septembar!.” – rekao je Bogdan Petković, izvršni producent nominovanog projekta.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada biće održana 21. septembra u Los Anđelesu.

Projekat „Organska hrana za sve“ nominovan je u konkurenciji sa projektima „Dream Crazy“ Nike-a, inače nominovanog i za nagradu Emi, kampanju Huawei sa Gal Gado snimane na Islandu, reklamu Nacionalne Geografije i South India Bank snimane u Turskoj. Ova činjenica govori da je naša industrija reklama rame uz rame sa najvećim advertajzing agencijama i jednako kao film je važna za promociju kreativnog i turističkog imidža Srbije. Tako zahvaljujući domaćoj industriji reklamne produkcije naša celokupna filmska industrija ulazi na vrata jedne uticajne holivudske filmske asocijacije.

Izuzetno važnu ulogu u privlačenju ovih projekata odigrao je program Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije za investicije u audiovizuelno delo prvobitno namenjen filmskim projektima, ali zahvaljujući kome je obim inostranih reklamnih poslova toliko porastao da je u proteklih 14 meseci direktno privukao 4,5 miliona EUR inostranih projekata i ova brojka vrtoglavo raste.

Popularnost snimanja u istočnoj Evropi raste svakim danom i konkurencija sa zemljama kao sto su Hrvatska, Estonija, Poljska, Češka, pa čak i Ukrajna postaje sve oštrija.

„Ovaj vest je izuzetno važna za Grad Beograd i njegove službe koje su direktno učestvovale u realizaciji i pokazale da je moguće organizovati snimanja na najzahtevnijim centralnim lokacijama, kao i da je bliska saradnja grada i produkcijskih kuća prioritet na kome sekretarijat radi.“ – rekao je Darko Glavaš, iz sekretarijata za vanredne poslove koji je prva tačka kontakta za sve filmske produkcije.

Pored nagrada za najbolju lokaciju u reklami, nagrade će biti dodeljene u jos 4 kategorije: za najbolju lokaciju u filmu, TV seriji, istorijskoj drami i najbolju filmsku kancelariju. Na ovoj ceremoniji posebna nagrada za životno delo biće uručena reditelju Piteru Viru.

Link ka listi nominovanih http://locationmanagers.org/6th-annual-lmgi-awards-nominees-announced/

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!