Završen drugi Digital Media Campus!

Škola novinarstva iza koje stoji kompanija „Ringier Axel Springer“ obeležila je kraj drugog po redu programa edukacije za digitalne medije. Uz šampanjac i pohvale, polaznicima su dodeljene diplome, a neki od njih su dobili i radna mesta.

Puni utisaka, novih poznanstava i pre svega znanja u oblasti digitala polaznici drugog po redu Digital Media Campusa otvorili su sebi mnogobrojna vrata. Od njih desetoro, šestoro je sada zaposleno u kompaniji „Ringier Axel Springer“, a zahvaljujući znanju koje su stekli, mogućnosti za poslovne ponude su im daleko pristupačnije.

– Ispostavilo sa da je ovogodišnja grupa bila još bolja od prošlogodišnje, kojom smo bili oduševljeni. Oni su se usavršili ne samo u oblasti novinarstva već i mnogim drugim pravcima i ja se nadam da ćemo njih šestoro, koliko ih je sada zaposleno kod nas, uspeti da zadržimo u kompaniji. Takođe, nadam se da će se ovaj trend, da svaka generacija DMC bude sve bolja, nastaviti i ubuduće – poručila je Jelena Petrović Drakulić, generalna dirketorka kompanije „Ringier Axel Springer Srbija“.

– S obzirom na to da digitalno novinarstvo definitivno predstavlja budućnost naše profesije, ova škola nam je dobro došla jer smo shvatili kako će ono i da funkcioniše. Upoznali smo mnogo eminentnih ljudi iz sveta novinarstva i generalno digitalnih tehnologija, i iskustva koja su oni podelili sa nama svakako će nam pomoći u daljoj karijeri. Ovo je bilo neponovljivo iskustvo i srećan sam što sam bio deo ovog tima – rekao je Stefan Đurić, takođe jedan od polaznika i novi novinar „Blica“.

Učenje uz praksu
Ova generacija polaznika bila je u prilici da primeni stečena digitalna znanja kreirajući sadržaj za sajt „Inicijative Digitalna Srbija“, projekta čiji je inicijator kompanija „Ringier Axel Springer“. Pored toga, učestvovali su na konferenciji u Varšavi pod nazivom „Digital je budućnost“ gde su njihove mogućnosti i sposobnosti takođe bile više nego primetne, što je samo još jedan od pokazatelja da su polaznici DMC programa mnogo toga naučili i stekli mogućnosti u ostvarivanju uspešne novinarske karijere.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari