Veliki odziv za Effie Hrvatska takmičenje!

REGION – Zvanično su zatvorene prijave na ovogodišnje izdanje takmičenja Effie, u sklopu kojeg će se dodeliti prestižne nagrade za izvanredno i efikasno tržišno komuniciranje.

Takmičenje je deo festivala Dani komunikacija, koji će se održati od 30. marta do 2. aprila u Rovinju, a ove će godine za nagradu za izuzetne i efikasne marketinške kampanje konkurisati sveukupno 51 projekat, što je porast od preko 40% u poređenju sa prošlom godinom.

Na osnovu slogana „Ideje koje deluju“, nagrada Effie dodeljuje se za najznačajnija dostignuća u tržišnim komunikacijama na osnovu kriterijuma efikasnosti, tj. na osnovu uspešnog povrata sredstava uloženih u marketinške kampanje. Ove godine prijavljen je 51 projekat, s najvećim brojem prijava iz industrije finansijskih i osiguravajućih usluga. Između prijavljenih projekata, 20 stručnjaka industrije i članova žirija odabraće dobitnike zlatnih, srebrnih i bronzanih nagrada Effie u segmentima kreativnosti, strategije i postignutih rezultata.

„Povećanje broja prijava u poređenju sa prošlom godinom potvrda je da su efikasnost i merljivi poslovni i komunikacijski ciljevi sve važniji aspekti razrade i realizacije marketinških kampanja na hrvatskom tržištu i za agencije i za oglašivače. Naravno, povećanje broja prijava vidimo i kao potvrdu da je nagrada prepoznata kao važno priznanje struke. S obzirom na visok nivo strateškog promišljanja i pažljivog raspolaganja ulaganjima u prijavljenim projektima, odluka o pobednicima biće uzbudljiv izazov za ceo žiri„, rekao je Darko Ivančević, predsednik žirija takmičenja Effie i globalni potpredsednik brenda Staropramen unutar grupacije MolsonCoors.

Dobitnici po pojedinačnim kategorijama i dobitnik nagrade Grand Prix Effie biće proglašeni na festivalu Dani komunikacija u Rovinju. Sve informacije o takmičenju Effie dostupni su na zvaničnim stranicama takmičenja www.effie.hr, a trenutno su otvorene i prijave za strukovna takmičenja IdejaX, Mixx i YoungLions. Više informacija o festivalu i kotizacijama dostupno je na zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari