Otvoren konkurs za nagradu „Aurea 2017“

Poslovni portal „eKapija“ objavio je konkurs za dodelu nagrade za investiciju godine u Srbiji „Aurea 2017“, koja se dodeljuje kompaniji koja je tokom prethodne kalendarske godine realizovala projekat koji se najbolje rangirao po tri kriterijuma: inovativnost/originalnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.

Pozivaju sve kompanije koje su tokom 2016. godine realizovale projekat koji ispunjava kriterijume nagrade da se prijave – konkurs za nominacije otvoren je do 3. marta.

Količina uloženih sredstava nije presudna već se projekti vrednuju na osnovu originalnosti inovacije koje su primenili, značaja koji imaju za okruženje, kao i potencijala da budu uspešni na tržištu. Ravnopravno učestvuju sve privredne grane i sve vrste projekata tako da nije bitno da li je kompanija implementirala novi proizvodni proces/tehnologiju, razvila ili primenila originalni softver, ponudila novi proizvod ili osmislila novi pristup tržištu.

Zdravko Lončar, direktor portala „eKapija“ kaže da su stalne promene i inovacije ključ uspeha u poslovanju i da su vrednosti koje promoviše ova nagrada bitne za održivi privredni razvoj Srbije.

– Obično kod nas nagrade idu istaknutim pojedincima. Mi ovom nagradom, koja se uglavnom dodeljuje privrednim subjektima, slavimo dobru ideju, timski rad i odgovoran odnos prema društvu i sredini. Želimo da pošaljemo poruku zajednici da je konstantna inovacija neophodna kako bismo prevazišli barijeru nekonkurentnosti naše privrede, ali i da kažemo da se takođe isplati biti odgovoran – bilo da se to odnosi na očuvanje životne sredine ili doprinosi boljitku građana i zajednice kroz zapošljavanje, afirmaciju nerazvijenih područja itd – rekao je Lončar.

Urednički tim „eKapije“ započeo je selekciju kandidata za nagradu, a zainteresovane kompanije mogu se prijaviti i same popunjavanjem formulara na stranici www.aurea.rs.

Nakon analize pristiglih prijava, projekti koji uđu u uži izbor takmičenja biće predstavljeni na portalima www.ekapija.com i www.aurea.rs, a o pobedniku će odlučiti stručni i nepristrasni žiri, dok će jedan glas dati čitaoci „eKapije“ i posetioci portala aurea.rs, glasanjem putem interneta. Osim glavne nagrade biće uručena i dva specijalna priznanja – za inovativnost i društvenu korisnost.

Poslovni portal „eKapija“ nagradu „Aurea“ dodeljuje devetu godinu zaredom, u okviru svog opredeljenja ka društveno odgovornom poslovanju, bez finansijskog interesa, sa namerom da promoviše i podrži projekte značajne za održiv razvoj srpske privrede.

Za više informacija pogledajte sajt www.aurea.rs.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari