Kako restrukturirati kompaniju?

Knjiga „Kako restrukturirati kompaniju“ namenjena je brojnim profesijama koje su na razne načine uključene u proces restruktuiranja – menadžerima, bankarima, PR menadžerima, konsultantima, investitorima, advokatima, ali je razumljiva i široj čitalačkoj publici.

Na osnovu gotovo dvadesetogodišnjeg iskustva u oblasti restrukturiranja, Marko Mitrović u zasebnim celinama objašnjava glavne faze tog procesa: analiza kompanije, stabilizacija poslovanja i priprema plana, uveravanje partnera (poverilaca, kupaca, dobavljača) i vođenje implementacije. Ova knjiga „čitaocu nudi bogat arsenal dijagnostičkih alata, teških odluka i krupnih poteza koji su preduslov brzog oporavka.”

Veliki broj značajnih privatnih kompanija u Srbiji nalazi se u procesu finansijske reorganizacije. Nivo problematičnih kredita banaka je među najvišim u Evropi. Prema rečima stručnjaka, „Kako restrukturirati kompaniju“ je „nezaobilazno štivo” i „odlično praktično uputstvo za sve koji se bave problemima u privredi.” Bilo da se pogleda javni sektor ili privatni, finansijski ili realni, potreba za restrukturiranjem je ogromna i stiče se utisak da u privredi Srbije danas nema značajnije teme.
Takođe, u izdanju izdavačke kuće Clio nalazi se i naslov – Promena vlasničke strukture.

Autor, Les Nemeti pruža sveobuhvatan pregled pitanja koja se tiču planiranja povlačenja iz posla, identifikuje važne momente za donošenje odluka, opisuje kako izabrati i sarađivati sa savetnicima, upozorava na moguće greške u procesu i objašnjava kako ih izbeći.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari