Izzy i Bruketa&Žinić lansirali prvu Angry Birds interaktivnu tastaturu

REGION – Obožavatelji Angry Birdsa sada mogu imati sopstvenu brendiranu i interaktivnu tastaturu sa regionalne startup scene za sve iOS i Android uređaje. Izzy ft. Angry Birds, najnovija aplikacija hrvatskog startupa Aspida, pod brendom Izzy, prva je tastatura s razvijenim gesture recognitionom, odnosno prepoznavanjem poteza prsta. Time se jednostavno i brzo iscrtavaju emotikoni i simboli bez izlaska iz glavne tastature u onu sa simbolima, a potezi su osmišljeni da budu intuitivni i laki za pamćenje.

Uz uobičajene funkcije tastature na koje su korisnici već navikli, ova pruža i novi doživljaj sa zvukovima i animacijama. Tako se tema iz filma Angry Birds može zasvirati prelaženjem prsta preko tastature, a iscrtavanjem određenih poteza za 10 najčešćih emotikona, aktiviraju se animacije Angry Birds likova.

Iza brenda Izzy stoji startup Aspida koji okuplja grupu entuzijastičnih programera i dizajnera u Hrvatskoj i Makedoniji, gde je baza za razvoj proizvoda. Izzy je poslednjih godinu dana već ostvario uspešnu saradnju s Hajdukom, 2Cellos i mnogim drugim izvođačima i sportskim klubovima u Hrvatskoj i inostranstvu, čije brendirane tastature već postoje na tržištu. Sada u saradnji s finskim Roviom i njihovim Angry Birds, Izzy izlazi i na globalno tržište s proizvodom brenda koji je nadaleko poznat.

Agencija Bruketa&Žinić OM partner je projekta, a zadužena je za digitalnu strategiju i komunikaciju.


Oceni tekst

5,00 od 5
Loading...

Komentari