IAB Srbija: Podaci o posećenosti sajtova netačni i nevažeći

Udruženje Interactive Advertising Bureau Serbia (IAB) saopštilo je večeras da podaci o posećenosti sajtova sa portala www.audience.rs nisu rezultat jedinstvene metodologije merenja, zbog čega su netačni i nevažeći.

„Zbog uočenih nepravilnosti i nepotpunih pravila koja regulišu merenje i tehničku postavku, IAB Serbia Komitet za audience merenje je kompaniji Gemius prosledio spisak zahteva čiji je cilj uvođenje jasnih i jedinstvenih ograničenja, koja se pre svega odnose na saobraćaj koji dolazi sa mobilnih uređaa“, saopštio je IAB.

Kako je precitirano, isključujući desktop (PC) posete, podaci istraživanja prikazanih na sajtu www.audience.rs nisu rezultat jedinstvene metodologije merenja pa su zbog toga nevažeći.

Kako je navedeno, kompanija Gemius Audience će sa sajta www.audience.rs ukloniti podatke „mobile“ i „combined“ merenja, koji su nerelevantni počev od decembra 2014. Pomenuti rezultati će postati vidljivi onog trenutka kada se počne sa primenom jedinstvene metodologije.“Rok za usaglašavanje pravila i ograničenja za sve medije koji su deo istraživanja je 31.3.2017, pa se prvi relevantni podaci za sve platforme očekuju početkom maja 2017. godine“, piše u saopštenju.

Interactive Advertising Bureau Serbia je udruženje koje se bavi pružanjem aktivne podrške rastu i razvoju tržišta digitalnog i interaktivnog marketinga u Srbiji.

Više informacija na sajtu IAB Srbija.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari