Aktuelni konkursi za novinare

Hartefakt fond dodeljuje sredstva za realizaciju projekata istraživačkog novinarstva u oblasti „Prepreke i prilike za saradnju Srbije i Kosova – EU prespektiva“. U prijavi obavezno dostaviti CV, motivaciono pismo sa obrazloženjem predloga teme istraživanja, metodologije rada i neophodnog budžeta, kao i primer istraživačkog teksta/priloga. Potvrda urednika o spremnosti da završeni rad objavi, smatraće se prednošću. Pravo da konkurišu imaju profesionalni novinari iz Srbije i sa Kosova, koji imaju uspeha u istraživačkom novinarstvu u poslednje tri godine. Uslov je i da učesnici istraživanje moraju realizovati van zemlje svog porekla ili da se ono obavlja u timu kombinovanom od učesnika sa Kosova i iz Srbije. Za podršku istraživanju mogu da konkurišu novinari iz svih medijskih oblasti: štampa, novinske agencije, radio, televizija ili Internet. Hartefakt fond pokriva troškove studijskog boravka i istraživanja i/ili obezbeđuje honorar za autora. Rok za slanje prijava je 31. januar ove godine, a one se mogu podneti mejlom na adresu: konkurs@heartefact.org. Više informacija OVDE.

 

WPI dodeljuje deset stipendija iskusnim novinarima. Program podrazumeva sticajne iskustva u državnoj upravi, politici, biznisu, medijima, novinarskoj etici i kulturi SAD-a kroz zahtevan raspored koji obuhvata nastavu, putovanja i intervjue širom SAD-a.
Opšti uslovi:
• minimum pet godina iskustva u radu u medijima
• prijavjeni kandidat mora biti trenutno zaposlen kao novinar izvan granica SAD-a
• odlično poznavanje pisanog i govornog engleskog jezika
• fotonovinari, karikaturisti, kolumnisti i producenti takođe mogu da se prijave
• potrebno je dostaviti tri preporuke koje će istaći iskustvo, kvalifikacije i potencijal kandidata. Jedna od ove tri preporuke mora biti od trenutnog nadređenog.
Stipendija pokriva smeštaj, cenu povratne karte i ishranu. Ostale lične troškove snosi stipendista.
Prijave moraju biti dostavljene do 31. januara ove godine. Odluka o primljenim kandidatima biće objavljena početkom aprila. Više informacija OVDE.

 

 

Upravni odbor Društva novinara Vojvodine (DNV), organizacioni oblik Udruženja novinara Srbije, raspisao je konkurs za godišnje nagrade i priznanja UNS-DNV. DNV, i ove godine tradicionalno, dodeliće nagrade „Svetozar Miletić“ za životno delo, „Jaša Tomić“ za vest i izveštaj, kratku reportažu i vojvođanski humor, Dr „Petar Drezgić“ za ostvarenja u oblasti poljoprivrede, kao i specijalnu nagradu „Dimitrije Frušić“, za seriju napisa ili duže praćenje pojedinih oblasti. DNV je ustanovio godišnje nagrade 2001. godine u znak sećanja na izlazak prvog broja novosadskih novina „Zastava“. Pravo predlaganja za nagrade i priznanja imaju klubovi, redakcije i pojedinci. Za nagrade mogu konkurisati samo članovi UNS–DNV koji rade na teritoriji Vojvodine. Predloge i kandidature za nagrade treba poslati do 16. februara ove godine na adresu UNS – DNV, Bulevar Mihajla Pupina 6/3, 21000 Novi Sad.

 

 

Međunarodna ženska medijska fondacija raspisuje konkurs za nagrade za hrabrost u novinarstvu i životno delo za 2012. godinu. Svake godine nagrada za hrabrost u novinarstvu se dodeljuje trima novinarkama koje su pokazale izuzetnu snagu karaktera obavljajući svoj posao u teškim ili opasnim uslovima, kao što su pritisci vlasti, pretnje po ličnu sigurnost i druge prepreke. Kandidatkinje za nagradu za hrabrost u novinarstvu mogu biti zaposlene, honorarne ili freelance reporterke, spisateljice, urednice, fotografi ili producenti iz bilo koje zemlje. Prihvataju se i kandidatkinje iz digitalnih medija. U izbor za nagradu za životno delo mogu ući i radno aktivne i penzionisane novinarke. Nominacije moraju biti napisane na engleskom jeziku i mora ih podneti neko od kandidatkinjih saradnika. Samo-kandidature se ne prihvataju. Nominacije za ovu godinu primaju se do 2. marta. Za vše informacija o nagradama i načinu kandidovanja, posetite sajt Međunarodne ženske medijske fondacije.

Izvor: više sajtova


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

1 komentar

Komentari